Biomechanisch fitten

Als gediplomeerd biomechanisch fitter kijk ik in beweging naar wat jouw paard nodig heeft om zijn eigen lichaam zo optimaal en correct mogelijk te kunnen gebruiken.

 

“Een goed passend hoofdstel is voor ieder paard anders want geen een paard is hetzelfde!”

 

Het is erg belangrijk dat het paard nergens belemmerd wordt en genoeg bewegingsvrijheid heeft. Ook heeft een paard altijd een voorkeur voor druk. Door drukverdeling, maatvoering en positionering te testen weet ik wat jouw paard wilt, waarmee jouw paard het beste lichaamsgebruik laat zien en de fijnste aanleuning geeft. Het paard bepaalt en stelt dus zijn eigen hoofdstel samen.

Ik fit daarom altijd tijdens het rijden zodat ik bij elke verandering het effect kan zien in de beweging en aanleuning. Dit is overigens ook mogelijk aan de longeerlijn met lichte bijzet.

Het aanmeten van een hoofdstel, bit en singel doe ik stapje voor stapje zodat we zeker weten dat we tot het best haalbare resultaat komen.

Mijn doel is om de aanleuning, verbinding en het eigen lichaamsgebruik te verbeteren. Een juiste aanleuning is noodzakelijk voor een goede communicatie tussen ruiter en paard. Door een vervelende druk van het harnachement kan een paard gaan compenseren om onder deze druk uit te komen, dit kan verschillende gevolgen geven. Ik streef ernaar om zoveel mogelijk overcompensatie uit het lichaam te verhelpen om zo blessures te voorkomen.

Ik ben opgeleid door Karin Toetenel van 2FitHorses. Als distributeur van 2FitHorses mag ik met de fijne kwaliteitsvolle producten van 2Fit-Design werken.

Biomechanisch fitten

"We willen dat het paard zijn eigen lichaam op de juiste manier gebruikt om aanleuning, verbinding en beweging te verbeteren. Daarom streef ik ernaar om zoveel mogelijk overcompensatie uit het lichaam te verhelpen om zo blessures te voorkomen."